JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Bergstø debuterer

Tidligere statssekretær Kirsti Bergstø har nettopp satt føttene i lokalpolitikken. SV-varaen trives som folkevalgt i hjemkommunen.

Kirsti Bergstø debuterte i kommunestyret i Nesseby i uken som gikk. Som første vara for SV vil hun framover være en del av hjemkommunens politikk, skriver Finnmarken.

– Det føles godt å være tilbake. Det er en konstruktiv og positiv stemning her i Nesseby, sier 30-åringen, som de siste årene har pendlet mellom Oslo og Nesseby. Nylig måtte hun gå av som statssekretær i forbindelse med mye omtalte pengestøttesaker.

Ordfører Knut Store (Ap) var opptatt på Sametinget da kommunestyret i Nesseby møttes mandag. Varaordfører Oddvar Betten (SV) ledet møtet, og Bergstø ble innkalt som første vara.

– Les også: – Gjorde en feilvurdering

– Det er veldig hyggelig og et stort privilegium å få møte som folkevalgt, forteller hun.

Politikken i Oslo er svært forskjellig fra i en kommune med under 900 innbyggere, mener Bergstø. Hun merker mye enighet rundt bordet i Nessebys møterom. De politiske skillelinjene er ikke like lette å se på lokalt nivå. En god og uformell tone er som vanlig tydelig under møtet.

– Fremskrittspartiet er for eksempel ikke like opptatt av at alt skal privatiseres her, sier hun.

Som statssekretær har hun holdt ett øye på politikken i Nesseby, og sett samfunnet utvikle seg.

– Les også: - Lysbakken ble informert

– Er du enig i at det er bedre kontakt mellom folk og folkevalgte på et lite sted?

– Ja. Jeg tror det er lettere å få overblikk, og veien til politikerne er kortere.

På et lite sted er det lettere å bli hørt, tror Bergstø. Lakseoppdrett på nordsiden av Varangerfjorden er eksempel på en sak der hun føler gode argumenter har fått gjennomslag.

Les resten av saken i Finnmarken.

(ANB)

Annonse
Annonse