JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Frp kritiserer LO-lederen

Fremskrittspartiets Robert Eriksson slår tilbake mot kritikken fra LO-leder Roar Flåthen.

kjell.werner@anb.no

– Flåthen er rett og slett substansløs. Dette er dårlig valgkamp og skremselspropaganda, sier stortingsrepresentant Robert Eriksson til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Bakgrunnen er at LO-leder Roar Flåthen nylig innledet den lange valgkampen med å hevde at en borgerlig regjering med Frp i spissen er den største trusselen mot god arbeidslivspolitikk.

– Les bakgrunnen for saken her: Flåthens lange valgkamp

– LO-lederen har tydeligvis bestemt seg for å skape et bilde av de borgerlige partiene som ikke stemmer. LO burde heller ha rendyrket det å være en interesseorganisasjon ved å lansere de fem viktigste sakene for norske arbeidstakere de neste fire årene. På den måten kunne LO ha hentet støtte fra ulike leirer for å få gjennomslag for sine standpunkter. Men i stedet velger LO-lederen å se bare en vei, sier Eriksson.

Avslørende

Frp-representanten viser til at Flåthen vil legge stridigheter knyttet til EØS-avtalen og vikarbyrådirektivet til side, for å mobilisere for fortsatt rødgrønn regjering.

– Les også: Flåthen ut mot klimamål

– Dermed avslører Flåthen så til de grader at LO er i ferd med å gå bort fra å være en interesseorganisasjon for norske arbeidstakere, og over til å bli et rendyrket fagligpolitisk utvalg for Arbeiderpartiet, sier lederen for arbeids- og sosialkomiteen på Stortinget.

– Les også: Siv med strenge krav

– Jeg vil utfordre Flåthen til å svare på hvorfor det er en trussel mot norsk arbeidslivspolitikk å foreslå som Frp gjør. Vi går inn for å lovfeste retten til permittering, vi vil at all lovlig permittering skal gi rett til dagpenger og ønsker å utvide lengden på sykemeldingsperioden med 14 uker for kreftsyke og andre med alvorlige sykdommer, sier Frp-talsmannen.

Lavere skatter

Han hevder at arbeidstakere flest bør være tjent med lavere skatter og avgifter.

– Les også: Frp med ny handlingsregel

– Frp vil også overføre større makt til de ansatte på den enkelte arbeidsplass. Jeg kan ikke fatte at slike synspunkter er en trussel mot norske arbeidstakere, sier Eriksson.

Han poengterer at Frp var det eneste partiet som gikk mot den nye pensjonsreformen.

– Flåthen og LO diltet etter Ap og gjennomførte tidenes største velferdsran. Jeg kan forsikre LO-lederen om at Frp er like opptatt som alle andre å sikre høy sysselsetting, god kjøpekraft og stabilitet i økonomien, sier Robert Eriksson. (ANB)

Annonse

Flere saker

Annonse