JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Vil beholde ambassade

LO ønsker at Norge opprettholder sin ambassade i Colombia. «Det er behov for diplomatisk beskyttelse», mener Karin Beate Theodorsen i LO.

stig.christensen@lomedia.no

I forslaget til statsbudsjett for neste år varsler regjeringen at den ønsker å legge ned den norske ambassaden i Colombia og i fire andre land. Både LO og Unio reagerer på forslaget om å legge ned ambassaden i Colombia.

– Norges ambassader bør være til stede der menneskerettigheter brytes, sier Karin Beate Theodorsen, som leder internasjonal avdeling i LO. Hun viser til at Colombia er det verste landet når det gjelder brudd på faglige rettigheter. Hittil i år er 33 tillitsvalgte myrdet, og det tallet er lavere enn på lenge. LOs folk har selv hatt god nytte av ambassaden i Bogota under besøk i landet, der det har vært tett med trusler mot landets egen fagforeninger, men til tider også mot utenlandske fagforeningsfolk.

LO sendte sitt brev til Utenriksminister Jonas Gahr Støre sent i forrige uke.

– LO, ILO og internasjonal fagbevegelse har lenge vært engasjert i arbeidet mot de grove bruddene på faglige rettigheter i Colombia. Og vi trenger all den drahjelp vi kan få, sier Karin Beate Theodorsen. Brevet til UD er nettopp sendt og Theodorsen regner med at departementet vil trenge noe tid på svaret.

Annonse

Flere saker

Annonse