JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Kronprinsessen viser vei

Kronprinsesse Mette-Marit var lettere andpusten da hun kom syklende til Slottet i forbindelse med Sykle til jobben-aksjonen.

– Det var veldig, veldig gøy, sa kronprinsessen da hun tråkket de siste meterne opp bakken til slottsplassen.

En time og 45 minutter tidligere hadde hun startet sykkelturen fra Skaugum sammen med representanter for WWF og Sykle til jobben-aksjonen. Aksjonen er Norges største kampanje for fysisk aktivitet i arbeidslivet og arrangeres av Bedriftsidretten.

– Les også: Stor dag for Mette-Marit

– Jeg er ikke så veldig sliten, men den siste bakken var tung, sa Mette-Marit til de frammøtte journalistene på Slottsplassen.

– Men det er så gøy. Man blir i så godt humør, sa en strålende kronprinsesse da hun steg av sin nye sykkel, som hun har fått i gave av kronprinsen.

Hjelmen hadde hun lånt av Marius, da hun ikke fant sin egen på morgenkvisten. Og buksen hadde hun lånt av kronprinsen – så selv i de beste familier kan det gå fort for seg tidlig på morgenen.

– Jeg er ikke så opptatt av utstyr. Jeg er mer opptatt av å komme meg ut. Og det er noe av poenget med denne aksjonen. Det trenger ikke være så høy terskel, man kan bruke det man har av utstyr, sa kronprinsessen.

– Jeg håper at det kan inspirere andre til også å ta sykkelen fatt.

– Les også: – Farlig å sykle i norske byer

Det hele begynte med at kronprinsessen ble utfordret av WWF til å bli med på Earth Hour-aksjonen.

– Så «in the heat of the moment» så tenkte jeg at jeg kan jo bli med og sykle til jobben, sa Mette-Marit.

Det er Bedriftsidretten, som arrangerer aksjonen, godt fornøyd med.

– Vi er veldig glad for at hun går fram som en god rollemodell, for å vise at selv i en travel hverdag er det muligheter for å sykle til jobb, sier Siri Meland, kommunikasjonsdirektør i Bedriftsidretten.

«Sykle til jobben» arrangeres fra 25. april til 15. juni og er nå inne i sitt 39. ende år.

– Les også: De beste sykkel-nyhetene

Onsdag går den offisielle starten for årets aksjon, og det markeres foran Stortinget fra klokken 8 på morgenkvisten. Her vil en frisør fikse et ihjelklemt hår, og Oslo kommune viser hvilken vei du skal velge.

Målet med aksjonen er å motivere alle til å bruke reiseveien aktivt, slik at du blir friskere, sunnere og i bedre form. I tillegg spares miljøet for CO2-utslipp.

Også kronprinsessens form kan bli bedre.

– Jeg skulle ønske den var bedre, men jeg trener jevnlig, sa kronprinsessen, som innrømmer at det kanskje er blitt litt lite trening i det siste.

– Så det skal bli godt å komme seg på sykkelen litt framover.

Kronprinsessens mål er å sykle til jobb en dag annenhver uke under aksjonen. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse