JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ingen helikopterstreik

Etter to måneders pause, med lokale forhandlinger, kom lønnsoppgjøret for helikoptertrafikken til Nordsjøen i natt på plass.

–Vi er fornøyd med å komme i mål, det har vært en lang vei å gå for å komme til enighet, sier forbundssekretær i Industri Energi Ketil Krohn-Pettersen til forbundets nettsted.

Strid om forhandlingsvilje

Et sentralt stridstema da partene første gang møttes til mekling, i slutten av august, var muligheten for å føre reelle lokale forhandlinger. Den gangen endte det med et nokså uvanlig grep: Partene tok to måneders pause i meklingen – og ba om at de lokale forhandlingene ble gjennomført før man sluttførte meklingen i det sentrale tariffoppgjøret.

Det grepet var tydeligvis vellykket:

– Vi har klart å få en styrking av lokale forhandlinger. Det var viktig for oss å få til en bedre balanse mellom de lokale partene slik at forhandlingene blir reelle, oppsummerte Industri energis Ketil Krohn-Pettersen etter at nattens mekling var avsluttet.

En krone til alle

Det økonomiske resultatet av nattens mekling følger mønstret fra frontfagene. Det vil si en krone i generelt tillegg og 50 øre i likelønnspott.

Partene er også enige om et nytt punkt om mistelønnssatser og en reguleringsbestemmelse som sikrer årlig regulering.

Overenskomsten får også en ny bestemmelse som sier lokale forhandlinger kan løftes opp til hovedorganisasjonene dersom det ikke blir ført reelle lokale forhandlinger i den enkelte bedrift.

Tariffavtalen omfatter trafikkpersonell, funksjonærer og redningsmenn i helikopterselskapene CHC Norway, Bristow Norway og Heli-One.

LAST NED: Protokollen fra meklingen i helikopteroppgjøret

Annonse

Flere saker

Annonse