JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Hedret i Jordan

Norsk Folkehjelp ble tirsdag kveld hedret av Jordans kongefamile for sin innsats med å rydde landet for miner.

nina.hanssen@lomedia.no

Også kronprins Haakon Magnus takket Folkehjelpa i sin offisielle tale på markeringen av et minefritt Jordan.

Den norske kronprinsen og Folkehjelpas ledelse kunne i går kveld gratulere Jordan med å bli det første landet i Midtøsten som har klart å nå Minekonvensjonens forpliktelser under artikkel 5, nemlig rydde alle kjente og egne områder fri for anti-personellminer.

– Vi i Norsk Folkehjelp er stolte av å ha hatt anledning til å være så involvert, og så tett på i vår støtte til de nasjonale minemyndighetene (NCDR - The National Committee for Demining and Rehabilitation) i dette prosjektet som har tatt seks år å fullføre, sa Thoresen.

* Første minefrie land i Midtøsten

Da Folkehjelpa startet prosjektet i 2006, hadde de erfart at de ville ha større sjanse til å lykkes, dersom de nasjonale myndigheter engasjerte seg i arbeidet.

– Takket være det engasjement og lederskap som prins Mired, styreleder i NCDR, sammen med direktør Breikat, har utvist gjennom hele prosjektet, kan vi idag si at alle aspekter ved dette samarbeidet har vært vellykket og uten problemer, sa han.

I etterkant av seremonien benyttet Thoresen anledningen til å takke NCDR's ledelse og stab for det gode samarbeidet. Han understreket også at Jordans ingeniørvåpen har vært en viktig støttespiller.

I tillegg ønsket Thoresen også å fremheve de andre donorene som har støttet arbeidet med minerydding, blant andre Norge, USA, Canada, Tyskland, EU, Japan, Australia og AZESA (sivil bidragsyter).

Folkehjelpas styreleder ville også minne om at noen gav sitt liv i prosjektet, og nevnte spesielt sin kollega, minerydderen Omar Mohammad Bani Saleem, som døde i en mineeksplosjon i desember i fjor.

Thoresen håper at et minefritt Jordan vil inspirere andre land i i regionen å følge etter og bli kvitt det barbariske våpenet som anti-personellminer utgjør.

– Vi håper at andre land følger Jordans eksempel og signerer minekonvensjonen og blir med oss på reisen mot en verden fri for anti personellminer, sa en glad og engasjert folkehjelper.

Annonse
Annonse