JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Godt oppgjør i Posten

Et generelt tillegg på 15 000 kroner og en solid forbedring av fagarbeidertillegget gjør at mange postansatte kan si seg svært fornøyd med årets tariffoppgjør.

may.berg@lomedia.no

B-delsforhandlingene i Posten Norge var fort unnagjort. Partene satte seg til forhandlingsbordet tirsdag, og samme natt var de blitt enige om det meste.

Resultatet som ble offentliggjort i dag, viser at de kom til enighet om et generelt tillegg på 15 000 kroner opp til lønnstrinn 64. Derfra og opp gis er prosenttilegg på 2,7.

Partene er enige om at det avsettes en just/norm-pott på 10 millioner kroner fra 1. november, uten noen føringer.

Bedre ubekvemstillegg

Ubekvemstilleggene for morgen og ettermiddag har fått et solid hopp, fra 16 kroner til 22 kroner i tillegg på timelønna. Lørdags- og søndagstillegget påplusses med to kroner, fra 23 til 25 kroner.

Satsene for diett og kostgodtgjørelse i postbilruten som har stått stille siden 1994, har fått en liten økning.

Økt fagbrevtillegg

Postansatte med fagbrev kan vente seg et ekstra løft. Fagbrevtillegget har hittil vært på to lønnstrinn, som har utgjort mellom 4800 og 8600 kroner. Det endres til et fast kronebeløp på 12 800 kroner, uansett type fagbrev.

Det gjør postansatte med fagbrev, blant annet innen transport, på terminalene og i skranken, til vinnerne i årets oppgjør, med et samlet lønnstillegg på opptil 23 000 kroner.

Fornøyd forhandlingsleder

Forhandlingsleder Ingeborg Sætre er svært fornøyd med resultatet og profilen på årets oppgjør, og synes at forhandlingene har gitt god uttelling på medlemmenes egne prioriteringer.

– Varige lønnstillegg var øverst på medlemmenes prioriteringsliste. Det synes vi at vi har fått god uttelling for. Posten hadde et godt resultat i fjor, og det skal de ansatte ha igjen for. Kanskje er det siste gang vi ser et så godt resultat i Posten, sier Sætre.

Mer ferie sto også høyt på medlemmenes ønskeliste.

– Dette kravet var det umulig å få gjennomslag for, sier Sætre, som synes at partene i årets Posten-oppgjør har hatt en effektiv og konstruktiv dialog.

Annonse
Annonse