JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Kjemper for distriktene

Brenner det et blått lys for distriktene i EL & IT Forbundet? Distriktssekretær i Vestfold/Telemark, Are Solli, er redd for det.

knut.viggen@lomedia.no

I Skien sitter distriktssekretær Are Solli og frykter at organisasjonsprosjektet som er i gang i forbundet skal ende med at distriktenes posisjon blir svekket i forhold til fagforeningene. Tre distrikter i EL & IT Forbundet har i dag det til felles at de ikke har fagforeninger. Det er Vestfold/Telemark, Møre og Romsdal og Finnmark. I fjor ble et forslag om at de «fagforeningsløse» distriktene skulle få en representant med i styringsgruppa for organisasjonsprosjektet avvist av både forbundsstyret og landsstyret.

– Vi er redde for at den modellen vi har i dag skal bli erstattet av en modell med fagforeninger innen alle tre bransjer i alle distrikter, sier Solli. For Vestfold/Telemarks del vil en sektorisering kunne bety opprettelse av en IKT-forening med ikke mer enn 100 medlemmer.

Lavere kontingent

Han forteller at distriktet er godt fornøyd med hvordan ting fungerer i dag. Det samme er Sollis kolleger i Finnmark og Møre og Romsdal.

– Hos oss kan medlemmene innen tele og IKT delta på alle våre aktiviteter, sier Solli og nevner at distriktet nylig arrangerte en tillitsvalgtkonferanse med deltagere fra alle tre sektorer. Uten fagforeninger er også kontingenten lavere, konstaterer distriktssekretæren.

Vidar Hennum leder styringsgruppa i forbundet. Han sier organisasjonsprosjektet også må se på distriktene.

– Men distriktsmodellen er bare en del av dette, sier Hennum. Han mener det ikke lå noen taktiske hensyn bak da de «fagforeningsløse» ikke fikk innpass i styringsgruppa for prosjektet. Nå er statsviter Nina Skranefjell i sluttfasen i arbeidet med en analyse av «ståa» i forbundet. På landsstyremøtet, som starter på Sørmarka onsdag, vil det bli en orientering om prosjektet.

I løpet av høsten starter debatten, og den skal foregå helt frem til landsmøtet i 2015.

Annonse

Flere saker

Annonse