JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

- Det kunne gått mye verre

- Sett i ettertid må jeg si vi har hatt utrolig flaks. Dette kunne gått mye verre, oppsummerer klubbleder Øyvind Brostrøm fire dager etter eksplosjonsulykken ved Mills fabrikker i Fredrikstad.

jo.hestnes@lomedia.no

Gasseksplosjonen ved Mills i Fredrikstad mandag ettermiddag kostet en person livet og tre ble skadd. Ulykken skjedde under vedlikeholdsarbeid på en propantank, og den omkomne var innleid for å utføre arbeidet. En av de skadde var ansatt på fabrikken.

- Hun jobber på laboratoriet, og har tilsynelatende kommet fra det uten alvorlige fysiske skader, opplyser Brostrøm.

- Men det er selvsagt tragisk at en ble drept, og jeg føler virkelig med de pårørende, sier klubblederen.

Beredskapen fungerte

Men når første ulykken rammet, viser det seg i etterkant at ting har fungert.

- Arbeidskollegene har vært utrolig flinke. De fikk raskt tømt fabrikken for folk, og de ansatte har vært dyktige til å ta vare på hverandre. Og jeg må også berømme bedriften. Infomøter har vært avholdt og tillitsvalgte er trukket inn der det er nødvendig.

– Les også: Eksplosjon drepte en

Ingen blir permittert

Ingen blir permittert som følge av eksplosjonen.

- Det var en viktig melding til de ansatte, og det roet folk.

Nå følger et formidabelt opprydningsarbeid. Det ligger biter av vindusglass over hele fabrikken og himlinger har falt ned. Torsdag ettermiddag var store deler av fabrikken grovrydda, men det gjenstår svært mye arbeid før Mills kan begynne å produsere margarin og matolje igjen. Dette til tross for at maskiner og produksjonsutstyr ser ut til å fungere.

- Vi jobber døgnet rundt for å få fabrikken opp å gå igjen. Målsettingen er å få i gang produksjonen i løpet av 14 dager. Det er tross alt mat vi produserer, og lokalene må være helt rene før vi kan kjøre i gang produksjonen.

Tariffoppgjør på vent

Da eksplosjonen skjedde, var Øyvind Brostrøm i Oslo. Han er medlem i forhandlingsutvalget for margarin og første dag i tarifforhandlingene var akkurat ferdig da meldingen kom om eksplosjonen på arbeidsplassen hans. Dermed måtte klubbleder Brostrøm ta første tog hjem til Fredrikstad. Forhandlingene om ny overenskomst for margarin er derfor utsatt til fredag 4. mai.

Annonse
Annonse