JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Hele forbundsstyret gjenvalgt

Geir Bjørkli får fire nye år som forbundsleder i Norges Fengsels- og friomsorgsforbund (NFF). Asle Aase gikk seirende ut av kampen om vervet som forbundssekretær.

Landsmøtet til NFF var ikke i tvil om hvem de skulle velge som forbundsleder for NFF. Geir Bjørkli har et enstemmig landsmøte bak seg når han tar fatt på en ny fireårsperiode. 56-åringen fra Karlsøy i Troms har fire år bak seg som forbundsleder i NFF. Han begynte som fengselsbetjent ved Ila fengsel i 1977. Bjørkli har også vært fengselsleder, og har en periode bak seg som hovedvernombud i Kriminalomsorgen.

- Godt mannskap

- Det var herlig. Valget er over, og vi har fått et godt og sterkt mannskap på alle poster. Det blir endringer, for forholdene rundt oss endrer seg, og i denne bransjen må vi stadig fornye oss. Det viktigste blir å påvirke politikerne slik at vi kan få mer ressurser, trygghet bedre arbeidsforhold og lønn, sier Bjørkli umiddelbart etter valget.

Gjenvalg på alle.

Rita Bråthen ble gjenvalgt til vervet som nestleder. Også hun har et enstemmig landsmøte bak seg. Det samme gjelder Nina Bergene som fortsetter som hovedkasserer.

Asle Aase, fra region sør, ble gjenvalgt som forbundssekretær. Han vant kampvoteringen mot Anne Paulsen, også hun fra region sør, med 36 mot 29 stemmer.

Glad

Han var glad for å få fortsette i vervet.

- Det blir spennende. Jevne valg er landsmøtets lov, og jeg synes det er ålreit med debatt om hvem som skal sitte i forbundets ledelse. Det er godt å ha tillit, og nå kan vi senke skuldrene, sier Aase.

Han legger til at han skal fortsette å jobbe hardt med verving og å møte medlemmene.

- Fair og jevnt

Anne Paulsen hadde følgende kommentar til det knepne tapet i valget.

- Medlemmene ute har vært veldig delt på hva de ønsker fra kontoret og forbundssekretærstillingen. Velagkomiteen var også delt, og landsmøtet var også delt med fire stemmers overvekt. Det var fair og jevnt, sier hun.

Oppfordring

Hun skulle så klart gjerne blitt valgt, men ser på det jevne valget som en oppfordring til det nyvalgte styret.

- Selvsagt hadde jeg ønsket å bli valgt. Jeg er engasjert og har lyst, og så var jeg opptatt av at landsmøtet som øverste myndighet skulle få avgjøre. Når det ble så tett må det være til ettertanke for de som går inn i en ny periode, sier hun.

Annonse
Annonse