JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

35 mill. på Utøya-konto

35 millioner kroner har strømmet inn til fondet som AUF opprettet til gjenreising av Utøya.

– Det er mye penger, og vi er veldig takknemlig for alle bidrag som har kommet inn, sier prosjektleder Gro Bratteli Jamholt i 22. juli–fondet til gjenreising av Utøya til Bergens Tidende.

– Les også: Tilleggspørsmål besvart

Enkelte av bygningene på øya i Tyrifjorden skal rives og bygges på nytt, blant annet Kafébygget der 13 personer ble drept. I AUF er man imidlertid ikke blitt enige om hvordan pengegavene konkret skal brukes.

– Vi er enige om at Kafébygget skal rives, men det vil ta en stund før vi begynner å bygge. Når det gjelder hva som skal gjøres ellers, så er vi ikke helt i mål ennå. Vi har så vidt startet arbeidet med å søke Hole kommune om de nødvendige tillatelser, sier Jamholt.

Hun ønsker ikke å komme med noen spådom om totalbudsjettet.

Petter Stordalen har alene gitt 5 millioner kroner til fondet, mens LO har spyttet inn 10 millioner. Jamholt opplyser at over 13 millioner kroner er på bok akkurat nå, men at innsamlingsaksjonen som LO har igangsatt er kommet opp i 22 millioner. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse