JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

- Nav-toget vil fortsette

Tross problemene med Nav; det er en reform regjeringen vil fullføre.

Regjeringen mener Nav-reformen er nøkkelen til å få flere i jobb. Statssekretær i Arbeidsdepartementet, Gina Lund, beskriver ambisjonen til Nav som en reform for å se hele mennesket.

- Arbeid og aktivitet skal erstatte passive trygdeytelser. Vi har fått på plass noen elementer. Men alt er ikke greit. Vi strever og reformen er krevende. Men vi mener ikke at reformen er skakkjørt, og vi angrer ikke på reformen. Det er ikke et prosjekt og ambisjon som denne regjeringen har tenkt å fullføre.

Motbakke

Hun karakteriserer Nav som et tog som har kjørt i motbakke. Lund fastslår at det ikke gjorde det enklere å begynne reformen i starten av finanskrisen.

- Det er ikke tid til å kjøre i revers og tenke at ting var bedre før. Det er tid for å ta utfordringene, få på plass et IKT-system som gjør at Nav kan fungere, og til å jobbe systematisk med å gjennomføre de ambisjonene Nav representerer.

Mer kunnskap

Lund erkjenner at det må tilføres de 17 500 som jobber i Nav mer og ny kunnskap.

- Det er mye kompetanse i Nav, men det stilles krav til nye ferdigheter. Mange opplærer at de ikke har fått nødvendig opplæring og oppfølging på det de har hatt behov for. Vi, og Nav, er klar over dette. Men vi har satt i gang tiltak, og det satses bredt på utdanning, sier Lund.

Avmakt

Hun erkjenner at det er krevende for de ansatte å jobbe i Nav. Kritikk fra media og trusler til de ansatte har for enkelte skapt en avmaktsfølelse.

- Vi skal ikke glemme at rammebetingelsen har vært krevende. Det har vært, og er, store ambisjoner, det skulle gå raskt, og det skulle gjøres uten noen form for hvileskjær. Men det gjøres en enorm jobb. Og de ansatte har gjort et kvalitetsløft, sier Lund.

Annonse

Flere saker

Annonse