JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Skuffet over Trondheim kommunes avtale med Atea

Mens EL & IT Forbundet venter på rikslønnsnemdas avgjørelse i Atea-konflikten har Trondheim kommune inngått rammeavtale med bedriften verdt 12 millioner kroner årlig.

csd@lomedia.no

knut.viggen@lomedia.no

Dermed gjør Trondheim kommune det samme som blant annet Norsk Tipping gjorde tidligere i år og som skapte harme blant annet i LO-forbundet, NTL. De inngår en avtale med en bedrift som til nå har avvist å gi sine organiserte ansatte en tariffavtale.

– Jeg er veldig skuffet over avgjørelsen i bystyret i Trondheim kommune, og at de inngår denne toårsavtalen nå, sier leder i EL & IT Forbundet, distrikt Trøndelag, Venke Heimdal. Hun reagerer spesielt på at kommunen er blitt behørig informert om at det ennå ikke er kommet noe endelig utfall i denne saken og at avgjørelsen om de ansatte skal få tariffavtale eller ikke først blir tatt til høsten.

Heimdal mener Trondheim kommune lett kunne ha utsatt saken og ventet til en endelig avgjørelse kommer.

– Vi kommer til å uttrykke vår misnøye ovenfor kommunen i denne saken, sier hun.

Anbudskonkurranse

Ateas rammeavtale med Trondheim kommune er verdt 12 millioner kroner årlig. Den gjelder kjøp av IT-utstyr, tjenester og drift av pasientvarslingsanlegg for kommunens sykehjem. Avtalen er gjort for to år, med mulighet for forlengelse i ytterligere to år. Atea ble valgt etter en anbudskonkurranse og selskapet har bred erfaring med leveranser av tjenester til kommunen.

– Trondheim kommune er en stor og viktig kunde for Atea, og vi er veldig stolte over at kommunen igjen har valgt å samarbeide med Atea. Pasientvarsling er en del av området velferdsteknologi, som er et viktig forretningsområde for oss fremover. Atea har lang erfaring og mange dyktige medarbeidere, og vi skal bruke all vår kompetanse for at Trondheim kommune skal bli fornøyd med valg av partner og vise oss tilliten verdig, sier Dag Fodstad, adm. direktør i Atea AS i en pressemelding.

Leder i Atea-klubben, Svein Åge Samuelsen, ønsker ikke å kommentere saken til Nettverk på nåværende tidspunkt.

Tvungen lønnsnemd

Atea-konflikten resulterte i streik 29. april for trundt 90 EL & IT-organiserte. 7. mai ble ansatte i fire kraftselskap og i Relacom tatt ut i sympatistreik, en streik som ble utvidet en uke senere, blant annet med 216 Statnett-ansatte. Totalt var rundt 1050 EL & IT-medlemmer involvert i konflikten. 16. mai vedtok regjeringen tvungen lønnsnemd. En avgjørelse i denne saken er ikke ventet før etter stortingsvalget, trolig ikke før i oktober/november.

Annonse

Flere saker

Annonse