JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Stevner Pratt & Whitney for tingretten

Fellesforbundet mener det ikke er grunnlag for å si opp de 195 ansatte ved jetmotorverkstedet på nåværende tidspunkt.

simen@lomedia.no

– Det er uforståelig for oss at Pratt & Whitney ikke selger virksomheten for én krone, men heller tar kostnadene en nedleggelse medfører. En kostnad som ikke bare er høy for selskapet, men også for samfunnet, mener Morten Larsen, distriktssekretær i Fellesforbundet i Rogaland.

Det er oljeservice- og teknologiselskapet IKM Gruppen som var interessert i å kjøpe verkstedet på Sola. Til Stavanger Aftenblad opplyser konserndirektør Geir Høiland i IKM Gruppen at forhandlingene pågikk fram til 26. april. Da ble selskapets bud avslått.

Stevning blir sendt torsdag

Nå vil Fellesforbundet stevne de amerikanske eierne av motorverkstedet for tingretten. Målet er å beholde bedriften og arbeidsplassene. Morten Larsen opplyser at stevningen vil bli sendt torsdag 3. mai. Årsaken til stevningen er tredelt:

– For det første mener vi Pratt & Whitneys ledelse har holdt tilbake informasjon, og ikke delt informasjon om IKM som ønsket å kjøpe og drive videre. De har dessuten lurt de ansatte i denne fasen til å tro at man skulle ha videre drift, men i en slankere utgave. Det har aldri vært på agendaen til Pratt & Whitney, hevder Larsen.

Fellesforbundet mener dessuten at selskapet har brutt omstillingsloven.

– Her har de sendt melding om mulig nedleggelse til fylkeskommunen og vedtar nedleggelse før fristen er utløpt, mener Larsen.

Beskyldes for løgn

Det var før helgen at de 195 ansatte ved jetmotorfabrikken, som eies av amerikanske Pratt & Whitney, fikk vite at de mister arbeidsplassen sin. Selskapet mente det beste alternative var å legge ned bedriften.

– For Pratt & Whitney har det hele tiden vært viktig å følge norske lover og regler, både med hensyn til varslinger og tidsfrister i forbindelse med omstillingsloven, som melding til kommune, fylkeskommune, fagforeninger osv., samt vanlige ansettelsesregler i Norge. Alt dette har Norway Engine Center fulgt opp, sa Pratt & Whitneys talsmann i Norge, Tore Svanes, i en uttalelse til Magasinet tidligere denne uken.

Morten Larsen i Fellesforbundet mener selskapet farer med løgn.

– Det er også derfor vi nå stevner Pratt & Whitney for tingretten. De har hverken protokoller, referater eller forholdt seg til de ansatte ved salg, sier Larsen.

Tore Svanes, Pratt & Whitneys pressetalsmann i Norge, ville onsdag ikke gi noen kommentar utover at Pratt & Whitney mener alle regler er fulgt.

Annonse
Annonse