JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Lovbrudd i skatteetaten

Arbeidstilsynet har avslørt flere brudd på arbeidsmiljøloven hos Skatt Østs renholdere.

Ingen av arbeidstakerne i selskapet Toma AS var innmeldt i arbeidstakerregisteret, og det var store mangler i flere av anbudskontraktene, skriver Dagbladet.

Arbeidstilsynet avdekket også kritikkverdige forhold blant annet når det gjaldt utbetaling av lønn opp mot den reelle arbeidstiden.

– Les også: 10 meter over bakken

Tilsynet har nå gitt Toma AS sju pålegg, blant annet må selskapet «utarbeide og innføre tydelige rutiner for føring av reelle arbeidstimer og iverksette tiltak for å sørge for at dette følges opp i praksis».

Toma AS ønsker ikke å kommentere saken, men sier de er i god dialog med Arbeidstilsynet.

– Les også: Jobbet 126 dobbeltvakter

I etterkant av tilsynet avdekket Arbeidstilsynet at Skatteetaten manglet kontroll også med sine egne renholdere.

– Vi samarbeider med Arbeidstilsynet for å hindre blant annet svart arbeid og sosial dumping. Skatteetaten er spesielt opptatt av dette, derfor er vi ekstra lei oss for at vi ikke er i mål med en tilstrekkelig rutine for påseplikten, skriver Inga Bolstad, direktør i Skatteetatens IT- og servicekontor, i en e-post til avisen. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse