JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Viktig å få forskriften på plass før valget

Under EL & IT Forbundets landsstyre ble den nye forskriften om elektrofag og kvalifikasjoner oversendt fra DSB til Justisdepartementet. Forskriften trer i kraft 1. juli.

csd@lomedia.no

FEK (Forskriften om elektrofag og kvalifikasjonskrav) ble selvsagt et aktuelt tema på EL & IT Forbundets landsstyre. Forbundsleder Hans O. Felix innledet med å fortelle at ni års kamp er over, og at den nye forskriften trer i kraft 1. juli og at forbundsstyret er tilfreds.

– Vi kan vel si at vi nå går inn i en ny æra. Nå må vi bruke ressursene våre på oppfølgingsarbeidet, og se til at forskriften blir brukt som den er tenkt. Jeg synes vi kan være godt fornøyde med det fagpolitiske arbeidet vi har gjennomført i denne saken og vi er tilfredse med resultatet, sier forbundslederen.

Krass kritikk

Som ventet lot ikke reaksjonene vente på seg. De fleste som gikk på talerstolen under landsstyret var enig i at resultatet kanskje kunne vært bedre, men støttet Felix og forbundsstyret i at dette er en god forskrift å jobbe videre med.

Det mente imidlertid ikke Terje Skog og Vidar Holm. Begge kom med krass kritikk av forbundet og forbundsstyret, og mente at forskriften som nå ligger på bordet ikke kan aksepteres. Holm uttrykte skuffelse over manglende resultater i kampen som han mener ikke kan være over. Skog mente at punktene om å beskytte faste ansettelser ikke blir ivaretatt i den forskriften som nå trer i kraft.

– Dette er i strid med det forbundet og forbundsstyret har sagt tidligere, mente Skog.

Ove Toska er enig i at resultatet ikke ble så godt som de hadde håpet, men at resultatet kan han leve med.

– Jeg synes vi skal forsvare det vi har oppnådd i denne saken nå, og jobbe knallhardt for å oppnå best mulig resultat med denne forskriften. Noen ganger må vi faktisk høste av de kampene vi fører, og det kan vi gjøre med det resultatet vi har oppnådd her. Derfor ber jeg landsstyret støtte forbundsstyrets innstilling i denne saken, sier Toska. Han mener at saken har skapt et fantastisk engasjement i forbundet, og viste til oppslutningen av den politiske streiken i november 2010.

– Nå er det på tide å se videre fremover, mener Toska.

Lagt press

Felix uttrykte i sin oppsummering at han ikke hadde noe problem med kritikk, men at kritikk må ha rot i virkeligheten. Han mener at det er feil å hevde at man ikke har oppnådd noen ting i denne kampen, og viste igjen til den knallharde fagpolitiske jobben som forbundet har gjort for å få forskriften på plass.

– Det var et tema i forbundsstyret om vi skulle utsette, men vår konklusjon var at vi alle ønsket å avslutte nå før valget, og at vi kunne være tilfreds med det vi har oppnådd. Alt er ikke optimalt, men nå har vi noe vi kan jobbe videre med, avslutter Felix.

Annonse
Annonse