JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Svensk Frp-kritikk

Arbeiderpartiets Torgeir Micaelsen slår tilbake mot kritikken i kjølvannet av talen til Sveriges finansminister på Høyres landsmøte.

kjell.werner@anb.no

– Det er ikke vår politikk som Anders Borg avlyser. Det er Fremskrittspartiet som er adressen, sier stortingsrepresentant Torgeir Micaelsen til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

– Frp bør merke seg Borgs formaning til Høyre om at det viktigste er å si nei og å prioritere. I prinsippet betyr det en avlysning av alle løftene til Frp. Og dette skjer på samme tidspunkt som Fremskrittspartiets finanspolitiske talsmann Ketil Solvik-Olsen gjester landsmøtet, sier lederen for Stortingets finanskomité.

– Å utpeke Borg til den beste finansministeren i EU, er som å vinne VM uten at Marit Bjørgen stiller til start. Hvis det er vellykket økonomisk politikk Høyre trakter etter, burde de heller invitert Sigbjørn Johnsen enn Anders Borg, sier Micaelsen.

– Les også: Vil ha tigge-forbud

– Erna Solberg og Jan Tore Sanner sier at Høyre vil ha mindre skatt på lave og mellomhøye inntekter, ikke på de høye. Ja, vel. Men hvis man går i de alternative budsjettene til Høyre er det de rikeste som stikker av med størstedelen skattekuttene, poengterer Arbeiderpartiets finanspolitiske talsmann.

– Høyre og Erna Solberg har de siste dagene ikke villet snakke om skatt, men på landsmøtet er høyrefolkene veldig opptatt av å kutte skattene, sier Torgeir Micaelsen.

– Les også: Dette alternative vil folket ha

Ketil Solvik-Olsen svarer på tiltale med å gjenta kritikk mot dagens norske regjering.

– Det er åpenbart at Anders Borgs skattefokus var en kritikk av mot rødgrønn høyskattepolitikk. Micaelsens kommentar har derfor så lite relevans at den ikke kan tolkes som saklig økonomidebatt, men må forstås i lys av skitten valgkamp, sier Fremskrittspartiets finanspolitiske talsmann.

Ketil Solvik-Olsen mener at Anders Borg fortjener EUs utmerkelse.

– Norges vekst skyldes hovedsakelig naturressurser og det faktum at oljeinvesteringene har blitt tredoblet som følge av høy oljepris, sier Frp-talsmannen.

– Les også: Vår tids Gro og Kåre

– Dette ville ha skjedd uavhengig av hva slags regjering Norge hadde hatt. Sverige oppnår relativt god suksess på grunn av god nærings- og skattepolitikk. Det står det respekt av, sier Solvik-Olsen.

Fremskrittspartiets finanspolitiske talsmann avviser kritikken og mener partiet hans har klare prioriteringer.

– Vi kutter faktisk bort 15 milliarder kroner netto fra statsbudsjettet og klarer likevel å finne penger til å prioritere infrastruktur og helse høyere enn de rødgrønne. I tillegg gir vi betydelige skattelettelser som er slik innrettet at de styrker næringslivet og stimulerer arbeidstilbudet, sier Ketil Solvik-Olsen. (ANB)

Annonse
Annonse