JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Åpner for asylamnesti

Mener Norge må ta sin del av ansvaret for den vanskelige situasjonen mange har havnet i.

Hvis Venstre går med på å stramme inn asylpolitikken, vil et Frp i en framtidig borgerlig regjering være villig til å vurdere amnesti til papirløse og barnefamilier der barna har vokst opp i Norge.

– Dette er vanskelige problemstillinger fordi vi ved å gi opphold sender signaler til andre om at det er ok å komme til Norge og klore seg fast her. Samtidig har vi et ansvar for det jeg mener er systemsvikt. Disse menneskene skulle vært sendt ut av Norge for lenge siden. I stedet har de hatt arbeidstillatelse og fått anledning til å etablere seg. Det kan være urimelig å rive alle disse opp med roten, sier Ketil Solvik-Olsen (Frp) til Stavanger Aftenblad.

Han mener Norge har sendt tvetydige signaler og må ta sin del av ansvaret for den vanskelige situasjonen mange har havnet i.

– Les også: Avviser asylamnesti

– Dersom våre samarbeidspartnere kan gå med på innstramninger i den framtidige asylpolitikken, mener jeg det vil være ansvarlig å gi disse menneskene amnesti.

Innstramningene som Solvik-Olsen peker på er blant annet internering i lukket mottak av asylsøkere som har fått avslag på søknaden. Også ID-løse vil Frp internere inntil det er klargjort hvem de er og hvor de kommer fra. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse