JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Enige i NRK

Forhandlingene i NRK gikk i boks før helga, og resultatet ble et generelt tillegg på 18 000 kroner.

anders.hauge-eltvik@lomedia.no

– Det har vært et tøft oppgjør, men vi har fått 18 000 kroner i et generelt tillegg. Det kommer ikke til å ta igjen etterslepet vi har, men dette oppgjøret er bedre enn fjorårets. Vi har fått gjennomslag for at det skal være samme overtidsbetaling på reise som hjemme. Forskjellsbehandling på dette området har vært svært urettferdig, og vi er glad for å ha ryddet opp i dette, sier forhandlingsleder Sten Kyrre Killi, som også er leder av NTL NRK.

I tillegg går NTL NRK fra forhandlingene med en avtale om samme overtidsgodtgjørelse på reise som hjemme, bedre avtale på overtid ved gjennomsnittsberegning og uttelling for utdanning.

Utdannings-kravet er fremmet fra NTL flere ganger, og Killi er glad NRK begynner å komme dem i møte på det. NRK krevde også et høytlønnstillegg til dem som tjener mer enn 500 000 kroner, noe NTL NRK ikke liker.

Forbundssekretær Tor Erik Granum hadde håpet på noe mer penger:

– Det er i underkant av hva jeg håpar på rammemessig, men det er vanskelig å forhandle i NRK når vi konkurrerer med to andre organisasjoner som ikke har samme vilje til å gå videre. Jeg syns ramma burde vært høyere, men vi sto i mot noe press som ville redusert noen sosiale goder, samt at vi fikk på plass noen prinsipp som medlemmene våre er godt fornøyde med, sier Granum.

Annonse

Flere saker

Annonse