JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

AF på frierføtter

AF ønsker å kjøpe opp alle aksjene i Mesta Entreprenør. – Det er positivt at et norskeid selskap vil kjøpe oss. Det er langt bedre enn avvikling, sier hovedtillitsvalgt Frode Aalerud.

ane.borrud@lomedia.no

I slutten av april meldte bygg.no at AF ønsker å kjøpe opp Mesta Entreprenør.

Hovedtillitsvalgt i Mesta Entreprenør innrømmer at intensjonsavtalen kom overraskende på ham.

– Jo, det kom overraskende. Jeg hadde begynt å jobbe med avviklingen, det var ingen som trodde at dette kom til å bli solgt.

Positivt avventende

Likevel lar han ikke jubelen slippe løs.

– AF og Mesta har inngått en intensjonsavtale, så jeg oppfatter det jo som om AF har konkrete tanker om oppkjøp. Men vi vet jo ikke hva AF vil med Mesta Entreprenør, så vi er avventende, sier han.

– Det er jo mer positivt at det er noen som kjøper enn at det blir avviklet. Og jeg oppfatter det som positivt at det er et norskeid selskap som eventuelt kjøper. De ansatte vil gå på samme tariffavtale, og få med seg ansiennitet og AFP. Det er bra, konkluderer Aalerud.

Hovedtillitsvalgt i Mesta Entreprenør melder om en avdempet reaksjon ute hos sine medlemmer.

– Vi vet jo ingenting mer enn at det er inngått en intensjonsavtale. Det er jo en del usikkerhet, sier han.

Kan skape ro

Også konserntillitsvalgt i Mesta, Jens-Petter Hermansen, er positivt innstilt til intensjonsavtalen mellom Mesta og AF.

– Det er veldig greit at AF kommer på banen. Jeg tror det skaper en viss ro og trygghet hos de ansatte. Alle er jo opptatt av å kunne betjene sine daglige utgifter, kommenterer han.

Etter det Hermansen skjønner, er intensjonen at Mesta Entreprenør etter hvert skal smeltes inn i AF Anlegg.

– Og det er regler i Arbeidsmiljøloven for virksomhetsoverdragelse som må følges. Blant annet får de ansatte i Mesta Entreprenør med seg sin ansiennitet. Da stiller de mye sterkere ved eventuell overtallighet. Og så får de med seg AFP. Det er bra.

Likevel understreker Hermansen at ingenting er avklart.

– Derfor vil jeg ikke si at ansatte som får gode tilbud om jobber andre steder ikke skal ta det. Jeg er glad for intensjonsavtalen, men ting er jo som sagt ikke avklart.

Mer informasjon om noen uker

Pål Egil Rønn, konsernsjef i AF-Gruppen, sier til Arbeidsmanden at han har forståelse for usikkerheten blant de ansatte i Mesta Entreprenør, som synes de har fått lite informasjon.

– Men her må vi følge lovverket, og komme med rett informasjon til de rette i riktig tid. Det som skal ut av informasjon må skje i rett rekkefølge i tillegg har vi kravene fra børsen, sier han.

Han forteller at forrige uke hadde de en en avklaring i forhold til due diligence prosessen, og denne uka starter en reell gjennomgang.

– Jeg er optimist. Når mai er omme regner jeg med at det vil være grunnlag for å vite mer, sier Rønn.

Selv om det er mye som ikke er avklart enda, er AFs intensjon klar.

– Intensjonen er at vi skal ta over alle aksjer i Mesta Entreprenør og at selskapet og selskapets ressurser skal bli en del av vår framtidige anleggssatsing, sier konsernsjefen.

Vil ha flinke anleggsfolk

AF Anlegg er i vekst, og ønsker å vokse mer, forteller Rønn.

– AF er en industriell aktør som har lyst til å satse enda mer på anlegg. Vi har veldig tro på dette markedet, og har satset tungt her i flere år. Nå ønsker vi å vokse enda mer, sier han.

Og dette er i følge konsernsjefen grunnen til at AF er på frierføtter.

– Vi tror det finnes mange flinke anleggsfolk i Mesta Entreprenør, som kan komme til oss og være med å skape verdier. Vi har tro på AF-modellen, at det er riktig måte å drive på. Og vi har tro på at ansatte i Mesta Entreprenør vil blomstre hos oss, avslutter han.

Annonse
Annonse