JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Journalistoppgjøret i havn

«Et akseptabelt nivå», sier Journalistlagets leder, Elin Floberghagen, etter å ha forhandlet fram lønnstillegg på i gjennomsnitt 9.965 kroner.

Oppgjøret omfatter 4.200 journalister i aviser, ukepresse og etermedier, og partene måtte bruke hele natta for å komme fram til en anbefalt løsning.

– Vi har sittet til morgengry for å brekke på plass et oppgjør som begge parter kan leve med. Vi skulle ønske at vi klarte å få et bedre oppgjør, men det var dette vi fikk til, og det er et akseptabelt nivå, sa NJ-leder Elin Floberghagen til NTB da oppgjøret var klart onsdag morgen.

Ifølge fagbladet Journalsiten vil de 220 lavest lønnede medlemmene i NJ får et tillegg på omkring 13.000 kroner, og ingen får mindre enn 8.287 kroner. Gjennomsnittet blir 9.965 kroner.

Journalistlaget har også fått gjennomslag for den samme løsningen som frontfaget når det gjelder innleide vikarer. De skal ha de samme lønns- og arbeidsvilkårene som fast ansatte - og de skal være bundet av de samme etiske reglene som andre pressefolk, det vil si Vær Varsom-plakaten og Tekstreklameplakaten.

– Les mer om journalistoppgjøret hos Journalisten.no

Ifølge Mediebedriftenes Landsforening (MBL) har oppgjøret en økonomisk ramme på 2,8 % - pluss det journalistene måtte få ut av de lokale forhandlingene.

I frontfagoppgjøret, som åpnet årets tariffsesong, ble den økonomiske rammen etter de sentrale forhandlingene beregnet til 2,15 %.

Annonse
Annonse