JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ingen journaliststreik

Partene i lønnsoppgjøret for 4.200 journalister i avis, ukepresse og etermedier ble onsdag morgen enige om en ny tariffavtale.

Lønnsoppgjøret mellom Mediebedriftenes Landsforening (MBL) og Norsk Journalistlag (NJ) gir 9.965 kroner i gjennomsnittlig lønnsøkning.

– Oppgjøret har en tydelig lavlønnsprofil, og det er jeg spesielt fornøyd med, sier NJs leder Elin Floberghagen.

Forhandlingene har vært vanskelige, ifølge NJ-lederen.

– Vi har sittet til morgengry for å brekke på plass et oppgjør som begge parter kan leve med. Vi skulle ønske at vi klarte å få et bedre oppgjør, men det var dette vi fikk til, og det er et akseptabelt nivå, sier Floberghagen.

Arbeidsgiverne er mellomfornøyd.

– Oppgjøret ble dyrere enn vi har ønsket oss, men vi er likevel tilfreds med at vi kom fram til en forhandlingsløsning, sier MBLs forhandlingsleder Arvid Sand.

Resultatet gir sammen med overhenget fra 2011 en vekst i årslønnsrammen på 2,8 prosent sentralt, ifølge MBL. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse