JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Brudd i Avinor

Oppgjøret mellom NTL Luftfarten og Avinor/OSL går til mekling.

anders.hauge-eltvik@lomedia.no

Tirsdag ble det klart at fase 3-forhandlingene mellom NTL Luftfarten og Avinor/OSL ikke førte fram. Dermed går oppgjøret til Riksmekleren.

Leder Jostein Kleven i NTL Luftfarten sier det aldri ble reelle forhandlinger.

– Bruddet skyldes en arbeidsgiver som ikke var villig til å diskutere hverken tekst eller økonomi. Vi ble heller møtt med motkrav som ville svekke overenskomsten. Da ble det aldri reelle forhandlinger, sier han

– NTL har stukket seg langt for å finne en løsning uten at vi fikk noen opplevelse av at arbeidsgiver hadde noe å imøtekomme oss med. Oppgjøret går derfor til mekling, konstaterer forbundssekretær Tor Erik Granum i NTL.

Om meklinga ikke fører fram, blir det streik.

Forhandlingssjef Mette Lindland i Avinor har følgende kommentar:

- Vi beklager at vi ikke kom til enighet i fase 3-forhandlingene, men det var fortsatt for stor avstand mellom krav og tilbud til at vi kunne finne en løsning.

Det er fastsatt mekling 7. - 8. juni. LO Stat har sagt opp plassene for til sammen 1.230 medlemmer av Tjenestemannslaget og EL & IT Forbundet. Hvor mange av disse som blir tatt ut i streik dersom meklingen bryter sammen er foreløpig ikke avklart.

Annonse

Flere saker

Annonse