JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Vil legge på røret

Telenor vil se på mulighetene for å slutte å tilby fasttelefon i deler av landet.

– Vi har flere steder et gammelt og dårlig kobbernett med få kunder og mange feil. Det er der vi vil starte teknologiskiftet, sier Telenor Norge-sjef Berit Svendsen til Finansavisen.

– Les også: Billige 2011-mobiler

Fortsatt genererer fasttelefoni 800 millioner kroner i kvartalet, men inntektene minker kraftig. Ifølge kvartalstallene som ble lagt fram tirsdag har inntektene krympet med 400 millioner kroner det siste året. Nå vil selskapet se på om det er mulig å slutte å tilby fasttelefon i enkelte områder.

– Vi må differensiere geografisk. I deler av landet har vi et kobbernett som er kostbart å vedlikeholde, sier Svendsen som forteller at drømmen er å tilby kun mobil og fiber.

Konsernsjef i Telenor, Jon Fredrik Baksaas, understreker at fastnettet ikke ville bli borte, men erkjenner at fasttelefoni har blitt mindre viktig for selskapet.

– Les også: Ring fra flyet!

Telenor er av myndighetene pålagt å levere telefoni, men ikke fasttelefoni. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse