JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Vil ikke ha dansk EM-boikott

Danmarks statsminister Helle Thorning-Schmidt sender i stedet kulturministeren for å delta på fotballarrangementet.

Det ble klart etter et møte i den danske utenrikskomiteen torsdag.

Thorning-Schmidts forgjenger Lars Løkke Rasmussen (V) og Per Stig Møller (K) hadde oppfordret statsministeren til å boikotte fotball-EM på grunn av ukrainske myndigheters behandling av tidligere statsminister Julia Timosjenko, som sitter fengslet i landet.

Ikke boikott

Thorning-Schmidt avviste imidlertid at dette er aktuelt for Danmark på nåværende tidspunkt.

– Jeg kan forstå at Venstre nå, etter debatt med seg selv, har kommet til at det er en god idé å boikotte EM. Men vi har som utgangspunkt at man skal være veldig forsiktig med å blande politikk og sport, sa hun.

– Vi skal gjøre alt vi kan for å støtte opp om det danske landslaget. Derfor har vi den holdning at kulturministeren planlegger å reise til EM, men at vi løpende fram mot EM vil vurdere saken og drøfte den med andre relevante EU–land, sa statsministeren.

Barroso deltar ikke

Timosjenko ble i fjor dømt til sju års fengsel for maktmisbruk i forbindelse med en gasskontrakt hun inngikk med Russland som statsminister, men kritikere mener rettsprosessen er politisk motivert.

EU-kommisjonens president Jose Manuel Barroso har tidligere sagt at han ikke kommer til å dra til Ukraina under fotball-EM. Tysklands statsminister Angela Merkel har antydet det samme, selv om hun ikke har villet bekrefte det. Senest torsdag kom Merkel med ny kritikk til Ukraina, som hun kaller «et diktatur». (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse