JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

KrF foretrekker Erna

Et stort flertall av de tillitsvalgte i Kristelig Folkeparti vil heller samarbeide med Høyre enn de rødgrønne.

I en undersøkelse som Dagbladet har gjort blant tillitsvalgte i KrF, sier 85 prosent av de spurte at partiet hører hjemme i regjering med Høyre, Venstre og Fremskrittspartiet. De øvrige 15 prosentene mener KrF heller bør satse på et regjeringssamarbeid med de rødgrønne partiene.

Kristelig Folkepartis leder Knut Arild Hareide sier til avisa at dette stemmer godt med partiets egne kartlegginger.

– Mye tyder på at KrF–ere er mer komfortable med en Høyre–regjering enn en Arbeiderparti–regjering, jeg ser ikke for meg at dette er et bilde som kommer til å endre seg noe spesielt fram mot landsstyremøtet i september, sier Hareide.

– Les også: Borgerlig klimasprekk

Et samarbeid med Ap og Sp uten SV er partiet derimot mer åpen for. Uten SV er 35,3 prosent villig til å gå inn i regjeringssamarbeid med Arbeiderpartiet og Senterpartiet.

Hareide tror mye av forklaringen på hvorfor Frp ser ut til å være mer spiselige for partiet enn SV, ligger i KrFs symbolsaker

– Mange KrF–ere blir provosert av SV. Det er et parti som ikke har god forståelse for den kristne kulturarvens plass i det norske samfunn, spesielt når det gjelder viktige symbolsaker. Et lite eksempel er da Djupedal foreslo at bordbønn skulle ut av skolen, vekket det sterke reaksjoner, sier Hareide. (ANB–NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse