JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Bruddet svir for Sp

Flere fylkesledere i Senterpartiet (Sp) mener bruddet i jordbruksoppgjøret ikke ser bra ut for partiet.

Andre mener bøndene stiller urimelige krav.

– Det er klart at bruddet svir, og det er en svært beklagelig situasjon, sier Tore-Jan Gjerpe, fylkesleder i Finnmark Sp til Nationen.

Fylkesleder i Oppland, Ivar Odnes, sier de har vært misfornøyde i fylket med at staten ikke fikk på plass en avtale som gjorde at organisasjonene ville forhandle.

– Les også: Fortsatt uavklart

– Retorikken har vært for optimistisk fra våre folk i Landbruksdepartementet. Regjeringen la opp til et høyt forventningsnivå i næringen med landbruksmeldingen, sier Odnes.

Fylkeslederen i Hordaland beklager overfor bøndene at det ikke blir forhandlinger.

– På vegne av bøndene vil jeg beklage at det ikke blir forhandlinger. Det ville vært mer å hente. Jeg har forståelse for forventningene til bøndene, og at de er utålmodige, og skulle ønske vi hadde oppnådd et bedre tilbud, sier Jostein Ljones i Hordaland.

Flere fylkesledere fra partiet kaller likevel tilbudet fra staten et akseptabelt utgangspunkt, og mener bøndene er for kravstore.

– Det er ikke Sp som bremser regjeringen, og jeg synes fagforeningene krever vel mye. 50.000 kroner er altfor mye. En kan forstå at de ønsker å få samme inntekt som andre, men de kan ikke vente at vi skal klare å tette gapet i en jafs, sier Gunn Iversen Stokke i Sør-Trøndelag Sp. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse