JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Avis og pakkeri enige

Minstesatsene er hevet, og det ble enighet om å jobbe for en felles overenskomst for avis og pakkeri.

Allerede fredag kveld var det oppnådd enighet mellom Fellesforbundet og Mediebedriftenes Landsforening i forhandlingene om ny overenskomst for aviser og pakkerier.

I tillegg til de viktige punktene om pappaperm, vikarervilkår og permisjon for å gå til tannlegen, oppnådde avis et generelt tillegg på 203 kroner måneden. Det tilsvarer de 1,25 i timen som kom i frontfagene.

De nye satsene for minstlønn er 27.638,- i måneden for faglærte og 25421,- for ufaglærte. I tillegg er skiftsatsene er økt med 4,3 prosent 550. For hele protokollen på avis, ser her.

Pakkerioverenskomsten har oppnådd de samme forbedringene materielt sett som avis. I tillegg har partene blitt enige om at Pakkerioverenskomsten bør omfattes av Grafisk Utdanningsfond fra nyttår.

Fram mot neste oppgjør skal et partssammensatt utvalg jobbe med sikte på en felles overenskomst basert på Avis- og Pakkerioverenskomstene.

Annonse
Annonse