JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Byr seg fram til alle

Hjemmet Mortensen Trykkeri legges ned. Så de ansatte har satt inn en jobbsøkerannonse - for alle sammen.

harald.henmo@lomedia.no

«Vi er 74 medarbeidere som kan magasinproduksjon i alle ledd».

Sånn åpner annonsen som sto i Aftenposten mandag.

De 74 er de oppsagte ved Hjemmet Mortensen Trykkeri, som i mars ble bestemt nedlagt. Nå har de rykket inn en felles jobbsøkerannonse.

Vil skape omtale

– Det var litt fordi vi syns det har vært for lite blest om nedleggelsen. Den er en del av utflaggingen av norsk industri vi syns politikerne burde bry seg mer om. Men det er også en reell jobbsøknad, sier klubbleder Tron Olimb.

«Vi henvender oss til alle typer seriøse arbeidsgivere», heter det i annonsen. Magasinet ringer dagen etter at den har stått på trykk, og Olimb forteller om stor respons.

– Det er ingen konkrete jobbtilbud ennå, men responsen er veldig positiv. Det er rekrutteringsbyråer og andre firmaer som sier de vil komme tilbake til oss seinere, forteller Olimb.

Skrev under 1. mai

De ansatte ved trykkeriet skrev under oppsigelsespapirene 1. mai, og vil slutte i løpet av sommeren og høsten, avhengig av oppsigelsestid.

– Noen har allerede fått nye jobber i andre bedrifter. Noen er også flyttet ned på forlaget her, forteller Olimb.

Mens resten altså har søkt jobb sammen – eller i hvert fall i samme søknad.

Annonse
Annonse