JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Null til flere aspiranter

Kriminalomsorgens ansatte får ingenting i revidert nasjonalbudsjett for 2012. – Revidert nasjonalbudsjett er en stor nedtur for oss, sier NFF-leder Geir Bjørkli.

yngvil.mortensen@lomedia.no

– Vi har hatt forventninger til og forhåpninger om at vi skulle bli møtt på noen av forslagene våre. Men det ble ingenting av det.

Flere faglærte

Flere faglærte og derfor flere plasser på fengselsskolen er blant NFFs hjertesaker.

– To ekstra klasser på fengselsskolen fra i høst var vårt forslag til Justisdepartementet i forbindelse med revidert nasjonalbudsjett. Vi ser det som særlig viktig at 1078-betjentene skulle kunne søke om plass i disse klassene, sier Bjørkli.

Nå blir det ikke noe av.

– To ekstra klasser ville ikke ha løst alle problemene i kriminalomsorgen, men det ville ha bidratt til å øke andelen faglærte i etaten. Og kunne vært et signal fra statsråden om at de hører på oss, sier han.

Nye møter kommer

21. mai skal Bjørkli og LO-nestleder Tor-Arne Solbakken igjen møte statssekretær i Justisdepartementet, Kristin Bergersen.

– Vi kommer til å gi klart uttrykk for hva vi mener om revidert nasjonalbudsjett, sier Bjørkli i forkant av møtet.

Terror-kroner

Det er blitt gitt store økninger i kriminalomsorgens budsjett i nasjonalbudsjettet for 2012. Men økningene er i forbindelse med og som konsekvens av terroraksjonene 22. juli.

Annonse
Annonse