JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ber Hellas beholde euro

G8-landenes ledere mener grekerne må stå ved sine forpliktelser.

– Vi er enige om at en sterk og sammensluttet eurosone er viktig for global stabilitet og bedring og vi gjentar vår interesse av at Hellas blir i eurosonen, mens det overholder sine forpliktelser, heter det i en kunngjøring fra G8–møtet i USA.

Stats- og regjeringslederne for verdens åtte rikeste industriland er også enige om å ta alle nødvendige skritt for å styrke sine økonomier og bekjempe finansbelastninger, heter det videre i kunngjøringen.

Russlands statsminister Dmitrij Medvedev lovet på møtet å ikke redusere andelen euro i sine valutareserver, for å unngå å sende et feil signal, opplyste den russiske visefinansministeren Stanislav Voskrenskij.

G8-landene skal også være enige om å be Det internasjonale energibyrået IEA om å gripe inn dersom det er nødvendig for å hindre uro i oljemarkedet de neste månedene.

Ifølge kilder som skal kjenne til utkastet til sluttkommuniké fra møtet, viser G8-lederne til at manglende oljeleveranser utgjør en alvorlig trussel mot global økonomisk vekst. Men den nevner ikke eksplisitt muligheten for å frigi strategiske oljereserver.

Ifølge den franske presidenten Franois Hollande var ikke situasjonen i Spania og behovet for rekapitalisering av spanske banker tema på G8-møtet. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse