JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Bruker Oljefondet for å løse Telenors India-sak

Næringsminister Trond Giske trekker inn både en løst barnevernssak og Oljefondet i et ferskt brev til Indias finansminister.

I et forsøk på å forhindre at Telenor taper over 16 milliarder kroner i India har næringsminister Trond Giske de siste ukene blant annet vært i flere møter med indiske statsråder. I et brev til den Indiske finansministeren, Pranab Mukherjee, påpeker Giske at det har vært fremgang i to av sakene som ble diskutert på et møte de to hadde i påsken, skriver Aftenposten.

I brevet som er datert 12. mai, refereres det blant annet til et møte mellom Mukherjee og finansminister Sigbjørn Johnsen i Washington nylig, der Oljefondets investeringer i India sto på agendaen.

På spørsmål om Oljefondet vil kutte i investeringene i India hvis Telenor må trekke seg ut, svarer Giske at fondet ikke blir brukt i utenrikspolitisk øyemed.

– Men jeg tror alle private og offentlige fond vil tenke grundig gjennom sine investeringer i India hvis Telenor og andre teleselskaper taper milliarder. Det er viktig med trygge politiske rammevilkår, sier Giske til avisen.

Giske trekker også fram en barnevernssak som har kommet til en minnelig løsning. Et indisk par bosatt i Norge ble fratatt sine barn av barnevernet i fjor. Saken fikk stor oppmerksomhet i India. Nylig ble et familiemedlem tilkjent foreldreretten og barna er i India.

I brevet oppfordres det til å finne en løsning som gjør at Telenor kan fortsette. Det er Pranab Mukherjee som leder regjeringsutvalget som skal avgjøre vilkårene for en ny mobilauksjon. En avklaring er ventet i løpet av to uker. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse