JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Skal legges ned, produserer for fullt

I desember vedtok Hydro å legge ned pressverket på Karmøy. Nå jobber de ansatte overtid for å ta unna alle ordrene.

einar.fjellvik@lomedia.no

– Dette stiller det sterkt kritiserte nedleggingsvedtaket i et enda merkeligere lys, sier Leif Sande, forbundsleder i Industri Energi, til forbundets nettsted.

Ifølge nettstedet er ordrereservene mer enn doblet i løpet av de fem ukene som gått siden nedleggingsvedtaket. Resultatet er lange leveringstider, mye overtid og innføring av 2-skiftordning for de ansatte som jobber med eloksering.

Styret må snu

– Økende ordrereserver ved Pressverket på Karmøy er bevis for at vedtaket om å legge ned var forhastet og lite fremtidsrettet, og meget dårlig butikk for Hydro mener de tillitsvalgte, i følge fagforeningen sin nettside.

Hovedtillitsvalgt ved pressverket, Ove Magne Fitje mener Hydro-styret må snu og omgjøre nedleggingsvedtaket.

500 arbeidsplasser borte

8. desember vedtok styret i Hydro Aluminium Profiler AS at pressverket på Karmøy skal legges ned i løpet av første kvartal 2012. 94 arbeidsplasser forsvinner på Karmøy, men en del av de ansatte vil få tilbud om nye jobber ved anleggene på Raufoss og Magnor, som skal overta produksjonen.

For Karmøy blir nedleggingen av pressverket enda et tilbakeslag. Karmøy har de siste årene mistet 500 industriarbeidsplasser, blant annet som følge av at Hydro faset ut det gamle og lite miljøvennlige Søderberganlegget ved aluminiumsverket sitt på øya.

Investerer ute

Fagforeningene i Hydro Aluminium har også vært kritiske til at selskapet de siste årene har nektet å investere i modernisering av sine norske anlegg, i protest mot det selskapet oppfatter som for dårlige rammevilkår. I stedet har selskapet brukt 70-80 milliarder på å bygge opp aluminiumsverket Qatalum i Qatar og å kjøpe opp det brasilianske gruveselskapet Vale for å sikre tilgangen på bauxitt, som er den sentrale råvaren i aluminiumsproduksjon.

– Vi har fått nok av Hydros industrifiendtlige politikk i Norge, skrev LO i Haugesund og omegn i et innlegg på FriFagbevegelses debattside i desember. Den lokale LO-organisasjonen krevde at regjeringen bruker sin eiermakt og instruerer Hydro om å omgjøre nedleggingsvedtaket.

Annonse
Annonse