JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Skal vinne lokalt

Raymond Johansen mener Arbeiderpartiets ordførere i det ganske land er a-laget som skal snu vinden fra høyre.

mari.valen@anb.no

– Landets ordførere, fylkesordførere og gruppeledere står nærmest velgerne og er Aps viktigste politikere. Vi kommer til å vinne valget, og det gjør vi lokalt – fra lokalsamfunn til lokalsamfunn, slår Aps partisekretær Raymond Johansen fast overfor Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Tirsdag var rundt 90 ordførere samlet under Arbeiderpartiets ordførerkonferanse i Oslo for å drøfte hvordan Ap lokalt kan bidra til valgseier under stortingsvalget i 2013.

– Les også: Valgforsker: rødgrønt fall i 2013

Partisekretæren legger ikke skjul på at regjeringen står foran mange uløste oppgaver.

– Under konferansen kommer jeg nok til å høre fra våre fylkesordførere, ordførere og andre, at utfordringene står i kø innenfor helse, skole og eldreomsorg, sier Johansen.

De rødgrønne har fått testet valgmotet den siste tida. Vinden fra høyre er sterk, målingene peker mot en valgthriller mellom Jens Stoltenberg og Høyres Erna Solberg.

– Vi skal gjøre vår politikk, styrke velferden og være tydelige på hva som er viktigst. Det tror jeg velgerne vil gi oss honnør for, sier ordfører Hedda Foss Five i Skien.

– Les også: Ap og Frp fram på måling

Ordfører Per Kristian Lunden i Risør mener det er viktig ikke å miste troen på det rødgrønne prosjektet.

– Vi må ikke bli fatalistiske. Det er litt for mange som ser for seg et eller annet regjeringsskifte, men vi må være klare på at vi fortsetter, sier Lunden til ANB.

Raymond Johansen viser til at Aps utgangspunkt nå er like bra som på samme tid i 2008, men at de ikke kan ta noe som en selvfølge.

– Vi må ut i hver enkelt kommune og slåss for velgerne. Derfor er våre ordførere helt avgjørende. De er Aps a-lag, avslutter Johansen. (ANB)

Annonse
Annonse