JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Beordrer ro på arbeidsplassene

Mens tunisisk fagbevegelse ble en drivkraft i opprøret mot diktaturet, velger egyptisk fagbevegelse stikk motsatt kurs.

einar.fjellvik@lomedia.no

Lederen for Egyptian Trade Union Federation (ETUF), Hussein Megawer, instruerte i går lederne for de tilsluttede fagforbundene om å forhindre alle typer aksjoner blant arbeiderne «på dette stadiet». Instruksen var en del av en kunngjøring der ETUF gratulerte innenriksministeren i anledning av det i går var politiets dag i Egypt, melder avisa Al-Masry Al-Youm.

Samtidig melder sikkerhetspolitiet i Egypt at 860 personer er arrestert i Kairo og Alexandria etter de siste dagene regjeringsfiendtlige demonstrasjoner.

Spennende retur

I Egypt er det knyttet stor spenning til Mohamed El Baradeis retur til hjemlandet i dag. Den tidligere lederen for FNs atomenergibyrå har, etter at han forlot denne posten, engasjert seg som opposisjonspolitikker i hjemlandet. Nå varsler han at han drar hjem for å slutte seg til demonstrantene:

– Jeg drar tilbake til Kairo og tilbake til gatene. For i realiteten finnes det ikke noe annet valg, sier El Baradei til det amerikanske nettstedet The Daily Beast.

Frykter ikke ekstremisme

El Baradei avviser også frykten for at islamsk ekstremisme er det eneste alte3rnativet til dagens autoritære regimer i Egypt og andre arabiske land.

– I Egypt finnes det en hel regnbue av forskjellige folk som er sekulære, liberale og markedsorienterte. Hvis du gir dem en sjanse, så vil de organisere seg og velge en regjering som er moderne og moderat, sier El Baradei til NTB-Reuters.

Annonse

Flere saker

Annonse