JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

- Selvfølge at fagbevegelsen er med

Trond Giske vil ha fagbevegelsen med på laget når Norge skal satse i Brasil.

roy.ervin.solstad@lomedia.no

Bortsett fra å få løpt flyreisen fra Norge ut av kroppen med en joggetur langs Copacabana, var et møte med Sjømannsforbundet, Sjøoffisersforbundet og Maskinistforbundet det første Nærings- og Handelsminister Trond Giske satte av tid til da han kom til Rio de Janeiro i Brasil i dag tidlig.

Det anslås at det allerede er i nærheten av 70 norske skip som opererer i olje- og gassindustrien utenfor kysten av Brasil. Det er et tall som bare vil stige. Denne offshore-satsingen er en viktig del av Norges satsing i Brasil.

Kompetanseoverføring

Under frokosten med Sjømannsorganisasjonene får Giske se avtalen som skal undertegnes senere i dag. Til Maritim Logg sier statsråden at avtalen er viktig i kampen mot sosial dumping.

- En slik avtale er veldig bra. Den vil bidra til å redusere faren for at ulike selskaper underbyr de lønnsvilkårene som allerede eksisterer, understreker han.

Giske er opptatt av å poengtere at Brasil selvsagt er ute etter å styrke sitt eget næringsliv. Samtidig mener han at en samarbeidsavtale mellom fagforeningene i Brasil og Norge vil være fordelaktig for begge lands sjøfolk.

- Norge har de beste sjøfolkene i verden på dette området. Avtalen åpner for kompetanseoverføring til brasilianske sjøfolk, sier han.

Fagforeningsvennlig

Trond Giske poengterer at Norges satsing i Brasil ikke bare dreier seg om å sende bedrifter ut.

- Dette handler også om fagfolk og organisasjoner, og det er en selvfølge at fagbevegelsen er med på Brasil-satsingen, forteller Trond Giske i et eksklusivt intervju med Maritim Logg i dag tidlig brasiliansk tid.

Det skyldes ikke minst at fagbevegelsen i Brasil som i Norge står sterkt.

- Den forrige presidenten, Lula, kom jo selv fra fagbevegelsen, og det virker som det nye regimet fortsetter sin fagforeningsvennlige politikk, avslutter Nærings- og handelsminister Trond Giske.

Annonse

Flere saker

Annonse