JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Leter etter en løsning

At partene i statsoppgjøret samles til såkalt frivillig mekling, betyr at de er enige om å gjøre et nytt forsøk på å komme fram til en avtale. Streiken fortsetter til annen beskjed kommer.

oystein@lomedia.no

– Fortsatt er det langt fram, men jeg er glad for at alle nå mener at det mulig å starte opp en frivillig mekling, sier leder i LO Stat, Tone Rønoldtangen.

For at prosessen skal komme i gang igjen, må de involverte være enige om å gjøre et forsøk:

"Partene kan i fellesskap kreve en avsluttet mekling gjenopptatt", heter det i paragraf 30 i arbeidstvistloven. Denne paragrafen gjelder også for konflikter i offentlig sektor.

Lov om arbeidstvister sier videre at mekleren som har behandlet saken når som helst kan gjenoppta arbeidet.

Klokken 9.00 fredag stiller LO Stat, YS Stat, Unio og arbeidsgiversiden hos Riksmekleren for å se om de kan bli enige. Utover dagen vil det vise seg om Kari Gjesteby klarer å løse flokene.

– Det er ingen tvil om at vi må se mye bevegelse fra motparten om denne meklingen skal gå i mål, sier Tone Rønoldtangen.

Annonse
Annonse