JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Frykter fattigdomsfelle

FFO frykter at unge kan havne i en ny fattigdomsfelle dersom Frp får bestemme.

kjell.werner@anb.no

Fremskrittspartiets forslag om at ingen under 40 år skal tilbys uførepensjon har vakt sterke reaksjoner. Nå ber Funksjonshemmedes fellesorganisasjon om et møte med Frp for å klargjøre hva som er realiteten bak forslaget.

– Som uførepensjonistenes hovedorganisasjon i Norge er det viktig å klargjøre konsekvensene av en slik politikk for funksjonshemmede i Norge, sier generalsekretær Liv Arum i FFO til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

– Det haster for oss å komme i en dialog med Frp for å få klare svar på flere spørsmål, sier Arum.

Sikre arbeid

Hun vil ha svar på om Frps politikk innebærer at flere funksjonshemmede vil kunne sikres muligheter i arbeidslivet.

– Eller er dette en ny fattigdomsfelle som bare vil føre til dårligere levekår for grupper av funksjonshemmede, spør Liv Arum.

FFO vil også ha svar på følgende: Vil et eventuelt nytt regelverk gis tilbakevirkende kraft? Hvordan vil Frp sikre anstendige levekår for de som er for unge til å få uførepensjon, men som likevel ikke kommer i jobb som følge av kronisk lidelse eller funksjonshemming?

Flere reaksjoner

FFO har mottatt flere kritiske henvendelser i etterkant av Frps landsstyremøte i helgen, der det reageres på innholdet i utspillet.

Samtidig berører forslaget et viktig tema knyttet til fremtidens uførepensjonsordning; unge funksjonshemmedes mulighet til deltakelse i arbeidslivet, samt behovet for gode og trygge levekår dersom arbeidslivsdeltakelse ikke lar seg realisere.

Arum viser til at regjeringen vil komme med forslag til framtidig pensjonsordning for uføre før påske. (ANB)

Annonse
Annonse