JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Akademikerne enige med staten

Akademikerne ble rett før klokka 6 lørdag enige med staten. De mener den lokale potten er god.

anders.hauge-eltvik@lomedia.no

Akademikerne har ikke vært i streik, og har meklet mens de tre andre hovedsammenslutnigene har vært i streik. Forhandlingsleder Rikke RIngsrød sier de aksepterte skissen til avtale fordi den gir en lokal pott som Akademikerne mener er et skritt i riktig retning, og at tillegget på lønnstabellen blir gitt som prosenter for de fleste av medlemmene.

1,1 prosent lokalt

Det settes av en pott på 1,1 prosent til lokale lønnsforhandlinger. I avtalen ligger også en økning på 2,7 prosent på alle trinn på lønnstabellen over lønnstrinn 55.

- Dette er et resultat vi er godt fornøyde med. Det har vært en lang og krevende mekling, men vi har hele tiden hatt troen på å få til et resultat. Resultatet gir bedre lokal handlefrihet, en god lokal pott, og ikke sentrale justeringsforhandlinger som ødelegger den lokale relasjonen, sier Ringsrød.

Ringsrød svarer følgende på hvordan det har vært å sitte i mekling mens de andre har streiket:

- Det har vært krevende, men det har vært vår jobb å gjøre det. Jeg er også fornøyd med økningen av akademikertillegget, sier hun.

Annonse
Annonse