JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Løsning i Avinor

Flyteknikerne kom til enighet med NHO om et meklingsforslag klokka to i natt. Litt før klokka seks var også lønnsoppgjøret for de Avinor-ansatte på plass.

– Vi er meget fornøyd med å komme i havn med en god avtale for våre medlemmer i Avinor. Dette har vært en svært utfordrende og kompleks mekling, som selvfølgelig ikke foregikk upåvirket av streiken som allerede har preget flytrafikken, sier forhandlingsleder og nestleder i LO Stat, Eivind Gran på lostat.no.

Hovedinnholdet i forslaget er:

– Et generelt tillegg til alle på 16.000 kroner fra 1. april.

– En tilleggspott på 1.250 pr ansatt til fordeling individuelt og til grupper.

– I Avinor økes lørdag- og, søndagstillegg med sju kroner til 35 kroner timen. I OSL skjer denne økningen automatisk.

Fra Riksmeklerens møtebok: Hele meklingsforslaget i Avinor-oppgjøret

God tone

Det var to opplagte og spøkefulle meklere som møtte pressen klokka 23.00 fredag kveld.

– Vi er uenige der inne, men vi har likevel en god tone. Sivilisert uenighet kaller vi det, sa Nils Dalseide, som mekler mellom Spekter og LO Stat for oppgjøret i Avinor/OSL.

Dalseide sa det fortsatt må mer bevegelse til før partene kommer fram til en enighet om lønn og arbeidsvilkår for de ansatte. Det er fortsatt mye tekst som skal skrives. Han varslet at det måtte mekles på overtid om man skulle komme til enighet.

Anne Cathrine Frøstrup, som meklet i oppgjøret mellom Norsk Flytekniker Organisasjon og NHO Luftfart, mente de kunne bli ferdige før midnatt.

Tre timer senere kunne Frøstrup melde om et anbefalt forslag for flyteknikerne. Dermed blir det ingen streik for denne gruppa.

Annonse

Flere saker

Annonse