JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Dobler innføring av EU-regler

Fredag blir 49 nye EU-regler lagt inn i EØS-avtalen.

Hittil i år har Norge innført 274 nye regler fra EU. Vanligvis ligger snittet på rundt 300 i året.

Årsaken er at EU i november i fjor krevde at EØS-landene skulle få fortgang i innføringen av rundt 500 små og støre direktiv som ennå ikke var lagt inn i avtalen.

Blant de reglene som blir innført fredag, er det omstridte direktivet om audiovisuelle medietjenester, som gir TV-stasjoner som ikke sender fra Norge, lov til å sende alkoholreklame i norske kabel-tv-nett, skriver Nationen.

Leder Per Sjaastad i EØS-seksjonen i Utenriksdepartementet mener at selv om Norge ikke har fått gjennomslag for et unntak i TV-direktivet, er det Norges klare oppfatning at direktivet kan tolkes slik at forbudet mot alkoholreklame i sendinger fra utlandet rettet mot Norge, fortsatt kan opprettholdes.

Blant EU-reglene som det står igjen å innføre, er blant annet datalagringsdirektivet, bankinnskuddsdirektivet og det tredje postdirektivet.

Norge jobber for å få unntak i bankinnskuddsdirektivet og har sagt nei til postdirektivet. Datalagringsdirektivet er imidlertid vedtatt innført i Norge, men det har Island nektet å innføre. I Norge er iverksettingen utsatt inntil videre fordi regjeringen trenger mer tid på å utrede hvem som skal ta regningen. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse