JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Vil ha flere i jobb

Frp vil bevilge mer penger for å få flere funksjonshemmede i jobb.

bjorn.erik.dahl@anb.no

Leder i arbeids- og sosialkomiteen på Stortinget, Robert Eriksson (Frp) vil gjerne ha flere funksjonshemmede i jobb. Tall fra Statistisk Sentralbyrå (SSB) sist vinter viste at det var hele 21.000 færre funksjonshemmede i jobb i 2011 enn det var i 2010. Samtidig har tallet på antall funksjonshemmede som ønsker seg jobb ligget stabilt på 78.000 personer. Frp fremmer nå flere forslag i forbindelse med revidert nasjonalbudsjett som skal bidra til å snu utviklingen.

– Les også: Fornøyde funksjonshemmede

– Staten har fått om lag seks milliarder kroner i økt økonomisk handlingsrom fra januar og fram til nå. Det at vi da bruker noen flere millioner kroner på gode og nyttige tiltak for å få flere funksjonshemmede i arbeid, har vi råd til, sier Eriksson til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Frp foreslår å øke bevilgningene til arbeids- og utdanningsreiser med tre millioner kroner, samt en styrking av funksjonsassistanse rettet mot arbeidslivet med to millioner kroner.

– Les også: Krever jobbene nå

– I det store og hele er dette bare småpenger, men det er utrolig viktige penger for at flere funksjonshemmede skal kunne delta i arbeidslivet. Det hjelper ikke å tilrettelegge arbeidsplasser hvis man ikke kommer seg til arbeidsplassen. Derfor er blant annet en styrking av ordningen med arbeids- og utdanningsreiser helt avgjørende for å lykkes med økt yrkesdeltakelse i denne gruppen, sier Eriksson.

Frp ønsker dessuten å bruke 10 millioner kroner på at bedrifter uten IA-avtale (inkluderende arbeidsliv) skal kunne få tilskudd til tilrettelegging på arbeidsplassen. (ANB)

Annonse
Annonse