JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Etterlyser Ap-bytter

Opposisjonspartiene på Stortinget synes Sp har gjort en nødvendig og fornuftig utskiftning av mannskaper, men etterlyser en fornyelse blant Ap-statsrådene.

– Jeg er overrasket over at det ikke skjer en større rokering. Men det er to erfarne Sp-politikere som kommer inn. Problemet er at regjeringen fører en feilaktig landbrukspolitikk og en samferdselspolitikk uten ambisjoner. Da hjelper det ikke å skifte statsråder, sier Frp-leder Siv Jensen.

Hun mener dette må være svært smertelig for avtroppende landbruksminister Lars Peder Brekk.

– Men det handler til sjuende og sist om intern dragkamp i regjeringen, og her er det åpenbart Ap som får størst gjennomslag, sier Jensen.

Venstres Trine Skei Grande hadde også ventet en bredere ommøblering. Men hun ser fram til å få Marit Arnstad tilbake i politikken.

– Marit har lang og tung erfaring. Hun er en spennende person og en dyktig politiker. Jeg ser godt at Sp følte seg presset til å ta noen grep, men når kommer Ap, spør Venstres leder.

– Les også: Nye Sp-statsråder

Knut Arild Hareide (KrF) ser på mandagens statsrådsskifter som en positiv fornyelse for Senterpartiet og ser dem i sammenheng med neste års valg.

– Vi forstår at Senterpartiet har behov for å fornye mannskapet etter røffe runder om landbruket denne våren. Vi har forventninger til at Trygve Slagsvold Vedum (Sp) vil ta tak i og drive gjennom en mer offensiv politikk for norsk landbruk i tiden fremover, sier lederen i Kristelig Folkeparti.

Hareide leder Stortingets transport- og kommunikasjonskomité og takker Magnhild Meltveit Kleppa for innsatsen som minister på det samme fagfeltet. Han ser store utfordringer for arvtakeren Marit Arnstad.

– Dette må hun ta tak i, ikke minst Nasjonal transportplan. Det ligger store muligheter for utvikling av sektoren dersom hun tar de nødvendige grepene for å fornye, sier Hareide. Han ønsker seg mer langsiktighet og forutsigbarhet. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse