JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

NHO-sjefen slutter

Etter tre år som toppsjef i NHO har John G. Bernander sagt opp. Heretter skal han drive med forretningsutvikling innen fornybar energi.

– Da jeg kom til NHO for tre år siden sa jeg at jeg gledet meg til å jobbe i veikrysset mellom politikk og butikk. Nå velger jeg butikk og ser frem til å være med å utvikle et spennende produkt videre. Etter et langt liv som ukependler er det også hyggelig å komme hjem igjen til Kristiansand, skriver Bernander i en pressemelding.

Ifølge NHO-president Kristin Skogen Lund er NHO allerede i gang å lete etter Bernanders etterfølger. Inntil en etterfølger er funnet, eller en midlertidig løsning er på plass, fortsetter Bernander å ivareta sine oppgaver som NHO-sjef.

Ifølge NHO-presidenten har Bernander seks måneders oppsigelsestid. Det betyr at etterfølgeren uansett vil være på plass i god tid før neste års lønnsoppgjør.

Ifølge Bernander skal han, gjennom sitt selskap Tophdal AS, bistå med management og forretningsutvikling forretningsutvikling i Viking Development Group i Kristiansand. Han vil få et særskilt ansvar for å lede datterselskapet, Viking Heat Engines AS. Selskapet har utviklet en maskin for småskala elektrisitetsproduksjon basert på biomasse eller andre fornybare varmekilder.

– Jeg vil få et hovedansvar for å føre dette produktet frem til kommersialisering. Jeg har blitt mer utålmodig med årene og som 55-åring er det morsomt å få starte et selskap med gamle venner, sier Bernander.

Annonse
Annonse