JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Pågrepet under bystyremøte

Ap-representant Ali Horori ble pågrepet av politiet i bystyresalen i Bodø torsdag formiddag.

Politiet mener den mangeårige bystyrerepresentanten har unnlatt å møte til avhør i en straffesak.

– Politiet har i dag vært utenfor Bodø bystyre og hentet en person til avhør i en straffesak. Grunnen til at personen ble hentet inn til avhør er at vedkommende til tross for flere innkallinger har unnlatt å møte til avhør, opplyser kommunikasjonsrådgiver Tove Kaspersen i Salten politidistrikt.

To sivilkledde politimenn troppet ifølge NRK opp i bystyresalen like før klokka 10 og pågrep Horori mens bystyrekolleger fulgte med på hva som skjedde. Pågripelsen skjedde uten dramatikk.

– Politiet ønsker ikke å si noe om hvilken straffesak det gjelder, eller hvilken rolle vedkommende har i saken. Det vil fra politiets side ikke bli gitt mer informasjon i denne saken, opplyser Kaspersen.

Bystyrerepresentanten fulgte med polititjenestemennene inn på et kontor på rådhuset, hvor han fikk beskjed om å kalle inn en vararepresentant. Ingen andre i bystyret ble informert om bakgrunnen for pågripelsen, ifølge NRK.

– Bystyret var i ferd med å settes da to sivilkledde politimenn kom inn og gikk bort til Horori. De nærmest fotfulgte ham inn på et kontor slik at han fikk meldt fra om at han måtte forlate bystyresalen, sier en person som var vitne til pågripelsen til NRK. Personen reagerte på måten politiet agerte og oppførte seg på og forteller at det kunne virke som politiet fryktet at Horori skulle stikke av. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse