JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Forhandlinger i Spekter Helse

Onsdag 27. juni går startskuddet for forhandlingene om en sentral avtaledel i Spekter Helse både for LO-forbundene og YS-forbundene. Det er forventninger på begge siden av bordet.

nina.hanssen@lomedia.no

Torsdag formiddag denne uka hadde forhandlingsutvalgene fra LO som organiserer folk i Helse Spekter sitt siste møte der de ble enige om kravene.

Ingen ønsker å røpe detaljene, men LO-toppene har store forventninger på vegne av sine medlemmer.

– Vi er enige om et krav. Når det gjelder LO Stat sine forventninger har vi gjennom oppgjøret i offentlig sektor signalisert tydelig hva vi står for. Nå krever vi selvsagt at våre medlemmer i Spekter Helse får det samme som resten av samfunnet, sier Øystein Gudbrands som forhandler på vegne av LO Stat.

Deltid og helgearbeid

Også Spekters Anne-Kari Bratten, viseadministrerende direktør og forhandlingsleder har store forventninger til årets oppgjør i helsesektoren.

– Spekter har forventninger til at Fagforbundet og Spekter følger opp intensjonene fra de tidligere inngåtte samarbeidsavtalene, blant annet med sikte på å diskutere tiltak som kan redusere deltid og som kan gjøre det lettere å få bemannet helgene.

– Forhandlingene mellom LO-forbundene i helse har tradisjon for å være konstruktive og effektive, og jeg føler meg trygg på at vi får til dette i år også, sier Bratten før forhandlingene starter.

LO forhandler for 25.000

Forhandlingen som starter til uka gjelder ansatte i helseforetakene.

I tillegg til medlemmer i YS, er det 25 000 ansatte, organisert i LO-forbundene Fagforbundet, Fellesorganisasjonen, El & IT- forbundet, Skolenes Landsforbund og Musikernes fellesorganisasjon.

Annonse
Annonse