JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Advarer mot tvungen voldgift

– Tvungen voldgift i Nordsjøen vil svekke forholdet mellom regjeringa og fagbevegelsen, mener påtroppende SU-leder.

Påtroppende leder i Sosialistisk Ungdom, Andreas Halse, advarer regjeringa mot å bruke tvungen voldgift i konflikten i Nordsjøen. Ungdomspartiet som er samlet til landsmøte på Hamar har også vedtatt en resolusjon der de kritiserer regjeringa for å ha brukt tvungen voldgift mot vekterstreiken.

Les også resolusjonen fra SU-landsmøtet

– Vi støtter streiken blant de ansatte i Nordsjøen og reagerer på pensjonsranet OLF er i ferd med å gjennomføre. Dette skjer samtidig som de freder sine egne lederes pensjoner, Halse til LO-Aktuelt.

Han mener at bruken av tvungen voldgift i vekterstreiken var usaklig, at det ikke var noen grunn til å bruke et slikt virkemiddel i en lovlig arbeidskonflikt.

– Regjeringa sliter med oppslutninga i fagbevegelsen og vi ønsker å advare dem mot at tvungen voldgift vil tære på et allerede tynnslitt forhold, sier Halse.

– Det vi ser nå er at arbeidsgiverne truer med lockout, og lamme all oljeproduksjon i Nordsjøen. Det er arbeidsgivernes ansvar.

– Men frykter du ikke at en streik skal føre til tap av store inntekter for Norge?

– Nei, de som vil tape på dette er arbeidsgiverne som er avhengige av å levere kvartalsresultater. Men gass og olje nede i bakken vil ikke forsvinne. De vil bare gi inntekter på et senere tidspunkt, mener han.

Han mener at arbeidsgiverne spekulerer i tvungen voldgift. Et slikt vedtak fra regjeringa vil føre til at Norge nok en gang vil få kritikk fra Verdens arbeidsorganisasjon (ILO).

Annonse

Flere saker

Annonse