JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Lover milliarder

Næringsminister Trond Giske er villig til å investere milliarder i Hydro – hvis selskapet vil satse på norske arbeidsplasser.

– Vi har forventninger om at Hydro skal satse på industriutvikling i Norge. Da står vi også klar med penger, sier Trond Giske til Klassekampen.

Han viser til at staten bidro med over fire milliarder kroner da Hydro i fjor kjøpte opp det det brasilianske gruveselskapet Vale. Giske bekrefter at investeringer i samme klasse kan være på trappene, men han stiller samtidig et klokkeklart krav til Hydro-ledelsen:

– For at vi skal stille med kapital, må vi vite at Hydro vil bidra med industriutvikling i Norge, at selskapet kan drive framtidsrettet og levere gode resultater. Og jeg er helt overbevist om at ledelsen i selskapet har tatt den beskjeden nå.

– Staten må være en like kravstor eier som private. Vi har vært for redde for å styre de statseide selskapene for å sikre norsk industri, sier Giske.

LO-jubel

– Jeg er veldig glad for det Trond sier. Fagbevegelsen har lenge ønsket at staten skal ta tydeligere styring i næringslivet, og at man skal ha en tydelig retning i eierskapspolitikken. Nå er det ønsket langt på vei etterkommet, sier LO-leder Roar Flåthen.

Annonse

Flere saker

Annonse