JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Stadig sikrere på skifte

I Fremskrittspartiet snakket man stadig oftere om når – og ikke hvis – man skal forhandle om regjeringsmakt på borgerlig side.

Både journalistene og partiledelsen var mest av alt opptatt av å skue framover da Fremskrittspartiet inviterte til pressekonferanse for å oppsummere det siste halvåret på Stortinget tirsdag. Det avspeiler det nestleder Per Sandberg pekte på, at den politiske situasjonen er slik at opposisjonen er så maktesløs at den ikke klarer å «flytte på en krone» av de 33 milliardene som lå i justisbudsjettet. Men kanskje vel så viktig er det at mulighetene for regjeringsskifte neste høst synes overhengende.

Regjeringen virker sliten og utviser en fullstendig mangel på kreativitet, ifølge Frp-leder Siv Jensen. De fire partiene i opposisjon derimot finner stadig vekk sammen i politiske saker i Stortinget og synes mer og mer samkjørt på veien mot regjeringsskifte.

– Meningsmålingene gir Frp nå høy og jevnt stigende oppslutning etter en periode med svake tall i fjor. Det virker som mange av velgerne våre som satt seg på gjerdet i fjor, er i ferd med å komme tilbake til oss, sier Jensen til NTB.

Hvordan en borgerlig regjeringskonstellasjon kommer til å se ut, vil hun over ikke konkretisere, så lenge Kristelig Folkeparti og Venstre ikke har tatt endelig standpunkt. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse