JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Minstelønnsstrid ga brudd

Fellesforbundet brøt i går forhandlingene for forpleiningsansatte på olje- og gassterminalene da arbeidsgiverne ikke ville være med på å innføre et minstelønnssystem.

Kravet fra Fellesforbundet var et minstelønnssystem på linje med det som finnes i Riksavtalen for hotell- og restaurantnæringen. Heller ikke et krav om bedre bestemmelser i forbindelse med oppdrag utenfor bedriften ville arbeidsgiverne innfri.

-Forhandlingsutvalget er svært skuffet over at vi ikke har fått gjennomslag for våre krav. Kravene har vært velkjent for arbeidsgiversiden siden forrige hovedoppgjør. Våre krav ligger på nivå med bestemmelser i andre avtaler der NHO er par, sier forhandlingsleder Clas Delp til Fellesforbundets nettsted.

Dette lønnsoppgjøret går nå til mekling.

Landforpleiningsavtalen omfatter ansatte i forpleiningen på olje- og gassrelaterte anlegg på Melkøya, Aukra, Mongstad, Kårstø og Kollsnes. Arbeidsgiverne på dette området er ISS Serveringspartner og Sodexo Onshore.

Annonse
Annonse